Vogelvrij

Alice Goffman • Paperback

€ 24,95

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Overleven in een Amerikaanse buurt.
Veertig jaar oorlog tegen de drugs hebben weinig uitgehaald, maar er is ondertussen in de meest achtergestelde buurten van Amerika een politiestaat ontstaan. Hele wijken worden gecriminaliseerd en lamgelegd door arrestatiequota en elektronisch toezicht. Stabiliserende factoren in het leven van jongeren als familie, liefdesrelaties en banen zijn risicofactoren geworden, omdat de politie er gebruik van maakt om verdachten op te sporen, informatie los te krijgen en met consequenties te dreigen.

Alice Goffman heeft zes jaar in zo'n buurt in Philadelphia gewoond en haar waarnemingen en vaak gruwelijke verhalen maken duidelijk hoe schadelijk en discriminerend dit nietsontziende politietoezicht is. Goffman stelt ons voor aan een onvergetelijke cast van jonge Afrikaans-Amerikaanse mannen die gevangen zitten in dit web van arrestatiebevelen en politietoezicht.

  - De Standaard

Dit boek in de pers

Lang voor het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen wereldnieuws werd, woonde etnografe Alice Goffman in Philadelphia zes jaar tussen hen. In haar boek On the run beschrijft ze hoe de voortdurende pesterijen de sociale verhouding en de economie in de wijk kapotmaken.  
De Standaard  

Een opmerkelijke journalistieke prestatie.  
The New York Times  

Belangrijke eye-opener over discriminerend Amerikaans justitiesysteem. 'Een buitengewoon boek [...] verpletterend.  
THE NEW YORKER  


Details:

TitelVogelvrij
Auteur(s)Alice Goffman
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046818770
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
TagsGhetto, Amerika, Drugs
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.