Waarom cultuur belangrijk is

Roger Scruton • Paperback

€ 16,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Waarom cultuur belangrijk is is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat is cultuur? Waarom moeten we cultuur levend houden, en hoe? In dit boek verdedigt de gerenommeerde Britse filosoof Roger Scruton de westerse cultuur tegen haar interne critici en externe vijanden, en betoogt hij dat geruchten over de teloorgang van die cultuur sterk overdreven zijn. Hij beargumenteert dat onze cultuur een blijvende bron van morele kennis is en bestrijdt het modieuze sarcasme waarmee ze wordt afgedaan als het nutteloze erfgoed van "dode, witte Europese mannen".

Inspirerend essay van een gerenommeerd filosoof

Scruton verdedigt "de gemeenschappelijke zoektocht naar het juiste oordeel", zoals Eliot het noemde, tegen de laatdunkende aanvallen van de nieuwe academici. In een verrassende uiteenzetting over muziek en haar rol in de morele opvoeding neemt hij het op voor zowel de klassieke traditie als het Amerikaanse lied, en wijst hij op de schade die nieuwe vormen van popmuziek berokkenen aan de geest. Hij staat pal voor de traditionele architectuur en de figuratieve schilderkunst en haalt uit naar de modieuze relativisten. Hij pleit op een zeer dwingende en overtuigende manier voor onze beschaving, die meer dan ooit behoefte heeft aan de zelfkennis en het zelfvertrouwen die alleen de ware cultuur ons kan geven.

Dit boek in de pers

Hij bouwt zijn betoog strak en overzichtelijk op, formuleert steeds messcherp en dat op een heerlijk plagerige toon die de lezer één keer per bladzijde dwingt te grinniken, na te denken, bij zichzelf te rade te gaan en een beroep te doen op de eigen kennis.  
Trouw  

Een van de leukste mensen op aarde die ik ken, is de Engelsman Roger Scruton.  
HP/De Tijd  

Hij oogt als een keurige Brit, heeft de uitstraling van een gentleman pur sang en is spreker van het mooist denkbare Engels. Maar onder zijn geruite colbert houdt hij een paar staven dynamiet verborgen. De opvattingen die hij verkondigt zijn scherp, tegendraads en uitdagend.  
Friesch Dagblad  

[Een] icoon van conservatief denken.  
TERTIO  


Details:

TitelWaarom cultuur belangrijk is
Auteur(s)Roger Scruton
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046803905
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 14 mm.
Gewicht175 gr.