Waarom mussen nooit dood van het dak vallen

Friederike de Raat • Paperback

€ 12,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Waarom mussen nooit dood van het dak vallen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In dit boek wordt uitgelegd waar spreekwoorden en gezegden vandaan komen die de moderne mens niet meer thuis kan brengen. Omdat voorwerpen in onbruik zijn geraakt of omdat het leven de afgelopen eeuwen ingrijpend veranderd is. Wie staat er nog wel eens letterlijk op scherp? Wie gebruikt er nog een hangijzer bij het koken? Wie dit boek uit heeft, weet dat de kool en de geit deel uitmaken van een Frans raadsel, dat het oog van de naald in Jeruzalem te vinden was en dat korte metten een typisch katholiek verschijnsel zijn.

Friederike de Raat was jarenlang redacteur van NRC Handelsblad. Eerder schreef ze twee boeken over taalfouten in soorten en maten: Hoe bereidt je een paard? (2012) en Geen hond die ernaar kraait (2013). Beide boeken werden gebundeld in Een boek vol taalfouten (2014). Met Waarom mussen nooit dood van het dak vallen hoopt ze duidelijk te maken waar die oude spreekwoorden en gezegden vandaan komen, opdat ze niet verdwijnen.

  - De Volkskrant

Dit boek in de pers

Plezierige toon […] Geen spellingswijzer of grammaticaboek, ook geen boekje vol voorbeelden van lollige taalfouten, maar van alles een beetje. En dat is precies wat het werkje zo verteerbaar maakt. […] Hoe bereidt je een paard? past probleemloos tussen de Renkema en het Stijlboek  
De Volkskrant  


Details:

TitelWaarom mussen nooit dood van het dak vallen
Auteur(s)Friederike de Raat
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046820117
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen201 x 105 x 12 mm.
Gewicht140 gr.