Zonen grijpen de wereldmacht

Gunnar Heinsohn • Paperback

€ 17,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Religieus fanatisme of diepe armoede zijn niet de echte oorzaken van het wereldwijd escalerende terrorisme. Het is het grote aantal jongemannen, zonder behoorlijke opleiding en zonder zicht op werk, dat de oorzaak is voor onrust, terrorisme en oorlog. Vooral in de islamitische landen, met een bevolkingsgroei in 100 jaar van 150 naar 1200 miljoen mensen, zijn de jongemannen oververtegenwoordigd. Zij vormen een immens reservoir aan strijders die tot geweld in staat zijn.

Internationale conflicten bepaald door demografische ontwikkelingen

Gebaseerd op demografisch cijfermateriaal en een analyse van de geschiedenis, geadstrueerd met actuele voorbeelden, stelt de internationaal bekende volkerenmoordspecialist dat het toenemende aantal jongemannen een serieus gevaar vormt.
Zijn brisante stellingen zijn als "young bulge"-fenomenen centraal komen te staan in het strategische mondiale denken van de Verenigde Staten. Dit boek biedt daarom een fundamenteel inzicht in de Amerikaanse politiek van de komende jaren.
Zonen grijpen de wereldmacht, is een provocatief boek over het groeiende terrorisme, en over de opkomst en ondergang van staten.

Dit boek in de pers

Een boeiend boek.  
KATHOLIEK NIEUWSBLAD  

Belangrijk werk […].  
NATUUR, WETENSCHAP & TECHNIEK  


Details:

TitelZonen grijpen de wereldmacht
Auteur(s)Gunnar Heinsohn
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Michel de Boer
ISBN9789046803707
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 140 x 19 mm.
Gewicht280 gr.