Apenrotsen en andere nauwe verwanten-   eReader eBook

Bernard Hulsman • eBook

€ 17,99

Leverbaar vanaf 24-08-2017

Apenrotsen en andere nauwe verwanten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Sagrada Família toont verwantschap met een termietenheuvel, de Erasmusbrug van Ben van Berkel met die van Calatrava in Sevilla en het Zaanse stadhuis van Sjoerd Soeters met de glazen boerderij van MVRDV.

In Apenrotsen en andere nauwe verwanten maakt Bernard Hulsman een reis door de wereldarchitectuur aan de hand van korte, met elkaar verbonden stukken over sterk op elkaar gelijkende gebouwen. Hulsman legt daarmee onverwachte verbanden tussen bouwwerken en opvattingen uit verschillende landen en perioden.

Berlage is niet de vader van de moderne architectuur en Rem Koolhaas is de reïncarnatie van Le Corbusier.
Deze estafette van stukken wordt afgewisseld met essays over onder meer imitatie in de architectuur en met interviews met sleutelfiguren uit de 20e-eeuwse architectuur, zoals Lotte Stam-Beese, Morris Lapidus en Herman Hertzberger.

Details:

TitelApenrotsen en andere nauwe verwanten
Auteur(s)Bernard Hulsman
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046818060
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Tags20170824
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.