Blijf bij ons-   eReader eBook

Florence Tonk • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Bestellen

Blijf bij ons is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Duistere roman over verlangen en bedrog Emma verhuist met haar vriend naar Kiev, waar ze slecht kan aarden en haar relatie ziet verkruimelen. Als ze een datsja kopen op het Oekraïense platteland, besluit zij er in haar eentje te gaan wonen. Ze legt er een moestuin aan, gaat Engelse les geven en raakt gefascineerd door een geheimzinnig meisje met een aangrijpende geschiedenis. Ook sluit Emma een innige vriendschap met de familie Boerjak. Maar dan komen er lastige vragen: hoort zij hier wel thuis? Waarom wil zij uitgerekend hier wonen, in dit modderige dorp vol oude vrouwen, dronkaards en een enkele achterblijver? Terwijl Emma steeds meer verbonden raakt met de kleine gemeenschap, raakt ze verstrikt in een liefdesaffaire en komt ze achter een duister geheim. Blijf bij ons is een meeslepende roman over het verlangen naar overgave en de honger naar meer dan een leven vol voorzichtige compromissen. De zoektocht eindigt in een voormalig sovjetdorp dat nog altijd worstelt met de gevolgen van de geschiedenis. Fragment uit boek: Waarom besluit je in je eentje in een dorp vol vreemden te gaan wonen die volgens jou een traumatisch verleden met zich meedragen? Dorpelingen die nergens anders heen kunnen. Terwijl jij, met een paspoort dat toegang geeft tot elk wenselijk paradijs op aarde, verkiest hier te zijn? Emma voelt opnieuw het schaamrood over haar kaken trekken. Ik kan niet goed uitleggen waarom. Niet eens aan mezelf. Het gezelschap aan tafel blijft stil. Ik kom hier tot rust, is het enige wat Emma nog weet te verzinnen. De jonge leraar is meedogenloos: Tot rust komen in een modderig, post-sovjet dorp dat langzaam leegloopt omdat alle jonge mensen vertrekken zodra ze de kans krijgen? Waar mensen uit pure noodzaak hun eigen eten verbouwen, 365 dagen per jaar iedere dag met een koe aan de wandel gaan voor een paar stuivers, waar alles zonder geld voor onderhoud of vervanging langzaam verslijt. Wat voor jou een romantisch bezinningsoord vormt, is onze dagelijkse realiteit. Misschien moeten we hier een sanatorium bouwen voor overspannen Nederlanders.

Dit boek in de pers

Voor deze roman zal Florence Tonk rijkelijk uit haar verblijf in Kiev geput hebben, want haar schets van het leven in Oekraïne komt beangstigend authentiek over.  
De Volkskrant  

Het is knap hoe Tonk de Nederlandse vrouw in die volstrekt andere samenleving laat zoeken, dolen. De manier waarop ze op haar eigen manier overeind probeert te blijven, op haar Hollandse manier banden met de buren tracht te smeden, het vloeit soepeltjes van de bladzijden. Net als de verhouding die ze begint met de man van de buurvrouw met wie ze het best bevriend is. Sensueel en aards als de zomermaanden rondom Emma. […] Het boek eindigt met een dubbele knal, overtuigend.  
De Telegraaf  

De roman boeit vooral doordat het met beeldende details de schrijnende armoede laat zien van een land dat nog steeds worstelt met de naweeën van het Sovjetbewind en de ramp van Tjernobyl.  
Nederlands Dagblad  


Details:

TitelBlijf bij ons
Auteur(s)Florence Tonk
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046809259
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte783 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.