De atheïstische moslim-   eReader eBook

Ali Rizvi • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Bestellen

De atheïstische moslim is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de worsteling om de wereld waarin hij als wetenschapper en arts leefde te verzoenen met de religie waarmee hij was opgevoed, verliest Ali Rizvi uiteindelijk zijn geloof. Hij neemt zich voor om de stem te zijn van hen die gewoonlijk al tot zwijgen worden gebracht voordat ze de publieke media bereiken: de atheïstische moslims.

Rizvi beschrijft hoe hij gevangen zit tussen twee grote verhalen: dat van de extreme islam en dat van de anti-moslim onverdraagzaamheid in de wereld van na 11 september 2001. Met geen van beide kan hij zich identificeren. Zijn emotioneel en intellectueel aangrijpende, persoonlijke verhaal vertelt over de uitdagingen van de moderne islam en benoemt de factoren die kunnen helpen om tot een ingrijpende, progressieve hervorming te komen.

Dit boek in de pers

Zijn open persoonlijkheid en oprechtheid maken dit boek zo meeslepend dat Rizvi heel goed de Dawkins of Hitchens van de millenniumgeneratie zou kunnen worden.  
NEW YORK TIMES  

In dit prachtig geschreven boek dat je in één adem uitleest, laat Ali Rizvi ons zien wat het voor iemand persoonlijk betekent om gevangen te zitten in de islam, en we bewonderen zijn moed om daaruit te ontsnappen des te meer.  
RICHARD DAWKINS  


Details:

TitelDe atheïstische moslim
Auteur(s)Ali Rizvi
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Roelof Posthuma
ISBN9789046822753
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's261
Verschijningsdatum
TagsIslam, Religie, Maatschappij
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1013 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.