De islamitische Verlichting-   eReader eBook

Christopher de Bellaigue • eBook

€ 23,99

Direct downloaden

Bestellen

De islamitische Verlichting is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De islamitische Verlichting beschrijft de strijd tussen geloof en rede, tussen verstarde samenlevingen en de verworvenheden van de westerse Verlichting in de landen van het Midden-Oosten.

Aan de hand van de levens van hervormers en de gebeurtenissen in de grote centra van de islam vanaf begin negentiende eeuw, wordt een fascinerend beeld geschetst van een wereld in grote beroering. Een wereld die zijn weg probeerde te vinden tussen het imperialistische Westen met zijn verlichtingsidealen en de eigen religieuze en culturele identiteit. Het zijn dezelfde tegenstellingen die ook in onze tijd zo’n fundamentele rol spelen en dit boek zo belangwekkend maken, omdat het laat zien dat islam en verlichting elkaar niet uitsluiten.

Details:

TitelDe islamitische Verlichting
Auteur(s)Christopher de Bellaigue
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Chiel van Soelen, Pieter van der Veen
ISBN9789046823026
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's622
Verschijningsdatum
TagsIslam, Religie
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5798 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.