De Kippenjongen-   eReader eBook

Gerard van Emmerik • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Beklemmende familieroman vol verlangen, jaloezie én liefde Kippenboer Lucas, een kinderlijke geest in een sterk lichaam, leeft samen met de veel jongere Noor in een isolement op hun Veluwse boerderij. Hij heeft zijn kippen, zij haar correspondentievriendinnen en haar dromen. En ze hebben elkaar. Als er na twintig jaar onverwacht een baby komt, is het gedaan met hun liefde. Er is iets mis met het kind. En meer nog: met de ouders. Een wanhoopsdaad van Lucas drijft het kind definitief in de armen van Noor. De kippenjongen is een indrukwekkende roman waarin het draait om verlangen, jaloezie en uiteindelijk om liefde.

Dit boek in de pers

Een boek dat iets weg heeft van een streekroman, al tilt Van Emmerik het daar met zijn koele stijl bovenuit. Noor ontpopt zich als een hypermoeder die haar zieke kind voortdurend uit de wind wil houden. Vader Lucas wil juist dat hij een echte “boy” wordt.  
Trouw  

Deze broeierige familieroman lees je met ingehouden adem vanwege de beklemmende sfeer en de prachtige verwoording van eenzaamheid, verlangen en liefde. Een meesterlijke roman, die terecht een gouden ei genoemd mag worden.  
Gazet Van Antwerpen  

Tegen de kille achtergrond van de zwaar gelovige Veluwe speelt zich dit onweerstaanbare, bijna sprookjesachtige verhaal af. Je wordt erin meegezogen.  
Esta  


Details:

TitelDe Kippenjongen
Auteur(s)Gerard van Emmerik
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046810620
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte885 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.