De ondernemende staat-   eReader eBook

Mariana Mazzucato • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Bestellen

De ondernemende staat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zonder de jarenlange investeringen van de Amerikaanse overheid waren Apple en Microsoft nooit zo groot geworden. De alom gewaardeerde econoom Mariana Mazzucato laat in De ondernemende staat zien hoe belangrijk een investerende en innoverende overheid is; onontbeerlijk voor slimme en duurzame groei. Mazzucato ontkracht de mythe van een ingeslapen, bureaucratische overheid versus een dynamische, innovatieve private sector. Aan de hand van veel casestudy’s laat zij zien dat het tegenovergestelde waar is. Pas als de overheid heeft geïnvesteerd, volgt de private sector. Voorbeelden te over: internet, geneesmiddelen, biotechnologie, algoritme. Met een ondernemende overheid de crisis uit, dat is wat Mazzucato ons met dit boek ook wil voorhouden.

  - De Volkskrant

Dit boek in de pers

De overheid doet de risicodragende investeringen, het bedrijf surf mee op de golven van de research en ontwijkt vervolgens miljarden aan belasting.  
De Volkskrant  

Een fascinerend boek waarin Mazzucato de vloer aanveegt met de ene na de andere mythe over innovatie.  
DE CORRESPONDENT  

Een excellent boek.  
TIME  

Beleidsmakers krijgen voldoende munitie om zelfs de meest fervente pleitbezorger van het kapitalisme van het belang van staatsdeelnemingen, een nationaal innovatiefonds en een staatsinvesteringsbank te overtuigen.  
HET FINANCIEELE DAGBALD  

Lees haar boek. Ze daagt je denken uit.  
FORBES  


Details:

TitelDe ondernemende staat
Auteur(s)Mariana Mazzucato
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046819319
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's259
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1471 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.