De rode belofte-   eReader eBook

Francis Spufford • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Bestellen

De rode belofte is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Je zou het nooit geraden hebben, maar de grauwe, onderdrukkende Sovjet-Unie was gegrondvest op een sprookje: de magische planeconomie zou leiden tot een ongekende welvaart en groei. Aan het eind van de jaren vijftig leek het er ook heel even op dat de magie werkelijkheid zou worden: een kort moment leek de Sovjet-Unie af te stevenen op een toekomst met rijke communisten en afgunstige kapitalisten, waarin de schittering van Moskou die van New York zou overtreffen en waarin wetenschappers hun uiterste best deden om deze droom waar te maken en de tirannie een goed afloop te gunnen.

De rode belofte is geschiedenis die klinkt als fictie, onverbiddelijk als een soldaat bij het graf van Lenin, en met de onverwachte smaak van een glas sovjetchampagne.

  - Vrij Nederland

Dit boek in de pers

Een briljant en meeslepend verhaal dat de brute werkelijkheid van de Sovjet-Unie in de jaren van Nikita Chroesjtsjov overtreft.  
De Volkskrant  

De Britse Francis Spufford vermengt of voortreffelijke wijze non-fictie en fictie om de denk- en leefwereld van de mensen van toen opnieuw tot leven te brengen.  
Trouw  

Intigrerend.  
Vrij Nederland  


Details:

TitelDe rode belofte
Auteur(s)Francis Spufford
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Toon Dohmen
ISBN9789046811115
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
TagsGeschiedenis, Sovjet-Unie, Rusland
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte962 KB
KopieerrechtenKopiƫren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.