De vrouwen van Lingenfels-   eReader eBook

Jessica Shattuck • eBook

€ 5,99

Direct downloaden

Bestellen

De vrouwen van Lingenfels is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Juni 1945: het Duitse Rijk valt uiteen en Marianne von Lingenfels, weduwe van een verzetsheld, keert terug naar het slot in Beieren waar ze voor de oorlog gastvrouw was van grote feesten voor de high society. Ze is vastbesloten de belofte na te komen die ze deed aan de medestrijders van haar man: het vinden en beschermen van hun vrouwen, net als zij nu verzetsweduwen. Marianne redt Benita uit een Russisch bordeel en Ania uit een opvangkamp, en hoopt dat hun gezamenlijke verlies hen zal verbinden. Maar dan slaat de twijfel toe. Wie zijn Benita en Ania eigenlijk? Shattuck schreef een bijzonder elegante roman over menselijke veerkracht en het grote grijze gebied tussen goed en kwaad.

Dit boek in de pers

Nazi’s, dat zijn de anderen. Daar kan haar oma nooit toe behoord hebben. Toch? Voor schrijfster Shattuck was de waarheid een schok. Ze wilde weten waarom het nazisme zo’n aantrekkingskracht had op vrouwen als haar grootmoeder. Na zeven jaar onderzoek schreef ze deze indrukwekkende, beeldende roman over drie Duitse vrouwen binnen het grijze gebied tussen goed en kwaad.  
ZIN  

voor betrokkenen is in deze roman indrukwekkend weergegeven.  
Nederlands Dagblad  

Deze adembenemende en ontroerende roman gaat over strijd om te overleven in een tijd die soms te onoverzichtelijk was om consequent de morele rug recht te houden. Gelukkig kan vergevingsgezindheid het morele kompas behulpzaam zijn.  
LEESKOST  

een bijzonder elegante roman over menselijke veerkracht en het grote grijze gebied tussen goed en kwaad. […] Duistere morele dilemma’s vormen de basis van deze dwingende roman en houden je gedurende het lezen in een strakke en meedogenloze greep.Een aanrader, dus, ook als je niet geïnteresseerd bent in oorlogsverhalen.  
HAPPYMOMS.NL  


Details:

TitelDe vrouwen van Lingenfels
Auteur(s)Jessica Shattuck
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Josephine Ruitenberg, Kitty Pouwels
ISBN9789046822234
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's341
Verschijningsdatum
TagsTweede Wereldoorlog
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1320 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.