De Wertheims-   eReader eBook

Silvia Tennenbaum • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Bestellen

De Wertheims is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De grote bestseller uit Amerika en Duitsland nu eindelijk vertaald

De welgestelde Joodse familie Wertheim neemt volop deel aan het bruisende culturele leven van Frankfurt begin vorige eeuw. Ze leven volgens hun eigen principes. Zo wordt Kerstmis elk jaar uitgebreid gevierd, ondanks de bedenkingen van sommige aangetrouwde familieleden.

Edu, jongste van de vijf broers, bankier en kunstverzamelaar, neemt na de dood van zijn vader de rol van pater familias op zich. 'De Joden zijn als ieder ander, vindt hij, 'en zo niet, dan zouden ze het moeten worden.' Hij is de spil van de familie en ontfermt zich over zijn nichtjes, Lene en Emma. Tegen de achtergrond van het snel veranderende Duitsland zoekt de nieuwe generatie naar liefde en geluk.

Maar als Hitler aan de macht komt valt de familie uiteen. Edu vertrekt naar Zwitserland, andere familieleden wijken uit naar Italiƫ, Parijs, Amsterdam en Amerika. Niet alle Wertheims weten echter aan de nazis te ontsnappen.

Dit boek in de pers

Prachtig, overtuigend door de sterke persoonlijke betrokkenheid van de schrijfster.  
Kirkus Reviews  

Deze sublieme roman lijkt wel gisteren geschreven, zo levendig zijn de gebeurtenissen en plaatsen van ruim een eeuw geleden op papier gezet. Des te schrijnender is het om te lezen hoe de Joden op alle gebieden van hun rechten werden beroofd. En als Frankfurt overspoeld wordt door onrecht, geweld en moord, leven we met de Wertheims mee alsof het onszelf overkomt.  
Frankfurter Allgemeine Zeitung  

Aangrijpend verhaal over de door het noodlot verdwenen wereld van een welgestelde Joodse familie.  
FRANKFURTER NEUE PRESSE  


Details:

TitelDe Wertheims
Auteur(s)Silvia Tennenbaum
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046814413
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Tagshistorische literatuur, Historisch, Tweede Wereldoorlog, Familiegeschiedenis
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1122 KB
KopieerrechtenKopiƫren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.