Dromen van een Arabische lente-   eReader eBook

Petra Stienen • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Bestellen

Dromen van een Arabische lente is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Meer dan tien jaar heeft de diplomate Petra Stienen zich beziggehouden met mensenrechten in het Midden-Oosten. Tijdens haar werk op de ambassades in Caïro en Damascus ontdekte ze dat mensenrechtendiplomatie niet zo eenvoudig is als de Haagse politiek en het Nederlandse publiek denken. In haar ontmoetingen met mensenrechtenactivisten, journalisten en kunstenaars vraagt de auteur zich af of een westerse diplomaat wel iets kan betekenen voor mensenrechten in landen als Egypte en Syrië. In Dromen van een Arabische lente laat Petra Stienen zien hoe zij als diplomate in de 21e eeuw wil werken. Door de hoofdstad te verlaten en het land in te gaan, vriendschappen te sluiten en de tijd te nemen, bedrijft ze diplomatie op de vierkante meter, waarbij ontmoetingen met mensen centraal staan. Tijdens haar diplomatieke zoekktocht ervaren we met Petra Stienen hoe Egyptenaren en Syriërs uit alle lagen van de bevolking hun dromen hebben over democratie, vrijheid, de rol van de Islam en over een leven voorbij de cultuur van angst. En hoe zij reageren op de behoefte van het Westen die dromen te verwezelijken. Dromen van een Arabische lente is een persoonlijk verslag van tien jaar mensenrechtendiplomatie.

Dit boek in de pers

[Petra Stienen] is een opvallende, welbespraakte commentator, die een diepe passie voor de Arabische wereld koestert, maar nooit kritiekloos is.  
De Volkskrant  

Stienen doet bewogen verslag van haar buitenlandverblijf en biedt de lezer een kijk van binnenuit op een onorthodox diplomatenbestaan.  
Elsevier  

Haar taalgebruik en verhaalvorming getuigen van veel respect voor de mensen en hun cultuur. Dromen van een Arabische lente is een prettig leesbaar boek dat de kijk op de roeping van een diplomaat zeker aanvult en verrijkt  
Nederlands Dagblad  

Erg prettig leesbaar en levendig boek [...] De verslagen van haar ontmoetingen met "gewone" vrouwen zijn intiem, onthullend en smaken naar meer.  
Linda  

Er zijn van die boeken die je in één keer uit wilt lezen. Dít is zo'n boek.  
AL NISA ISLAMITISCH MAANDBLAD VOOR VROUWEN]  


Details:

TitelDromen van een Arabische lente
Auteur(s)Petra Stienen
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046810576
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1166 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.