In Amerika-   eReader eBook

Maarten van Rossem • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Bestellen

In Amerika is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn de Verenigde Staten het machtigste land ter wereld. Amerikanen hebben daardoor regelmatig last van zelfoverschatting, soms met ellendige gevolgen. Vreemd genoeg worden ze vrijwel even vaak geteisterd door redeloze angstaanvallen. Paranoia dreef hen tot een absurde bewapeningswedloop. President Bush en zijn medewerkers hebben acht jaar oorlog gevoerd tegen een mondiaal terrorisme dat helemaal niet bestaat. Zonder twijfel zijn de Verenigde Staten de enige echt gevaarlijke vijand van de Verenigde Staten. Welke andere natie had immers de Verenigde Staten zon immense schade kunnen berokkenen als de Amerikaanse regeringspolitiek tussen 2001 en 2009? Nu is de vraag of de koele pragmaticus Barack Obama zijn vaderland kan bevrijden uit de koortsdroom van George Bush en zijn duistere leidsman Dick Cheney. Nog belangrijker wellicht is de vraag of Obama de grote, structurele hervormingen die hij heeft aangekondigd kan realiseren. Over deze kwesties en tal van andere Amerikaanse zaken die er niets mee te maken hebben gaat In Amerika.

Dit boek in de pers

Van Rossem geeft een heldere schets van de politieke krachtsverhoudingen in Europa […] een knappe, subtiele en prettig eigenwijze schets van de jongste geschiedenis […]  
De Volkskrant  

[…] een schat aan feiten, analyses en inzichten, […] een handzaam overzicht van ontwikkelingen die in tal van andere boeken vaak aan het zicht worden onttrokken door een overvloed aan details.  
De Groene Amsterdammer  

Als geen ander kan Maarten van Rossem ingewikkelde historische gebeurtenissen beschrijven en uitleggen.  
Historisch Nieuwsblad  

Een uitmuntende bloemlezing van allerlei stukken die hij de voorbije jaren schreef over het land en zijn bevolking.  
Het Nieuwsblad  


Details:

TitelIn Amerika
Auteur(s)Maarten van Rossem
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046808252
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte252 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.