Lege stad-   eReader eBook

Guus Luijters • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

Bestellen

Lege stad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Verzamelde herinneringen 1943-1950 We zitten bij de radio, mijn vader en moeder, mijn grootvader, mijn oma en ik. Er zijn soldaten verdronken. In een bunker. Het is donker in de kamer. Alle herinneringen van Guus Luijters aan de eerste 7 jaar van zijn leven, in naoorlogs Amsterdam In Lege stad heeft Guus Luijters al zijn herinneringen aan de eerste zeven jaar van zijn leven verzameld. Ze bevonden zich in een schemergebied dat zich moeilijk liet ontsluiten en waarin hij, eenmaal binnen, tastend een weg zocht. Kleine stapjes, die keer op keer naar een muur leidden die te hoog was om overheen te kijken. Maar de herinneringen zijn er niet minder sprekend om. Lege stad geeft een ontroerend en bijzonder tijdsbeeld van het Amsterdam van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd zijn de herinneringen van Guus Luijters ook de herinneringen van iedereen die ooit kind was, de herinneringen van ons allemaal.

  - De Volkskrant
  - Het Parool

Dit boek in de pers

Luijters vangt al zijn herinneringen aan zijn eerste zeven levensjaren. Heel zorgvuldig en zonder sentimenten opgeschreven.  
De Volkskrant  

Dit boek onstijgt het particuliere […] Met zijn project geeft Guus Luijters ook de lezer weer zijn eigen jeugd cadeau.  
Het Parool  

Unieke autobiografie van zijn allereerste jaren.  
Vrij Nederland  

Een bijzonder tijdsbeeld van naoorlogs Amsterdam.  
PLUS MAGAZINE  


Details:

TitelLege stad
Auteur(s)Guus Luijters
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817797
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's56
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1133 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.