Lezen met ALS-   eReader eBook

Pieter Steinz • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Bestellen

Lezen met ALS is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Literatuurliefhebber Pieter Steinz kreeg in de zomer van 2013 te horen dat hij ALS had en dat de kwaliteit van zijn leven snel zou afnemen. Een half jaar later begon hij in NRC Handelsblad een rubriek waarin hij het verloop van zijn ziekte verbond met de boeken die hij las of herlas. In Lezen met ALS beschrijft Steinz even direct als humoristisch zijn lichamelijke aftakeling en de daarbij behorende gang door de medische instituties. Literaire klassieken zijn het uitgangspunt voor bespiegelingen over onmacht, afscheid, berusting, pijn en ook over de mooie dingen die een dodelijke ziekte met zich meebrengt. Lezen met ALS is niet alleen een ontroerende kroniek van een aangekondigde dood, maar ook een onverwachte kijk op het werk van de grote schrijvers uit de wereldliteratuur. Het meest persoonlijke boek van de auteur van Made in Europe en Steinz

  - De Volkskrant
  - Humo

Dit boek in de pers

Persoonlijk, scherp, in alle opzichten adembenemend.  
NRC  

Pieter Steinz [steekt] Montaigne naar de kroon met Lezen me ALS - Literatuur als levensbehoefte.  
De Volkskrant  

De emotionele impact van zijn bundel, een hechter geheel dan andere columnverzamelingen, is – om een in ALS-context ontbetamelijk woord te bezigen – adembenemend.  
Humo  

Persoonlijk, scherp, in alle opzichten adembenemend.  
NRC HANDELSBLAD  


Details:

TitelLezen met ALS
Auteur(s)Pieter Steinz
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046819241
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte16873 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.