Made in Europe-   eReader eBook

Pieter Steinz • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Bestellen

Made in Europe is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Griekse tragedie, de Russische roman, de Italiaanse cinema en de Duitse Romantiek; Bach, Monty Python, Chanel en Brancusi - Europa is meer dan crisis in de eurozone en regelzucht vanuit Brussel. Wat bindt Europa werkelijk? Welke culturele verworvenheden zijn typisch Europees en maken de Europeaan trots?

In Made in Europe verdiept Pieter Steinz zich in het culturele DNA van ons continent. Aan de hand van 104 essays-in-pilvorm en evenzovele kleine 'vignetten' maakt hij een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur; van de Ierse manuscripttraditie tot de Roemeense Draculamythe en van de mazurka's uit Polen tot de bruggen van Calatrava. Het resultaat is een culturele reisgids en een Europese kunstgeschiedenis ineen.

Dit boek in de pers

Made in Europe laat zien hoe cultuur werkt, een complex en oneindig web van kruisbestuivingen, een proces van wederzijdse bevliegingen en inspiratie.  
BAS HEIJNE  

Pieter Steinz heeft de essentie van Europa in een boek gestopt. [...] Niet het Europa van Brussel, maar het Europa van de mensen.  
FRANS TIMMERMANS  

Een heel, heel bijzonder boek.  
TOMMY WIERINGA  

Het is de cultuur van Europa, uitgewaaierd over de wereld, tot leven gebracht en geordend zoals ze in het hoofd van een ware liefhebber staan.  
ROBBERT DIJKGRAAF  

Een Greatest Hits van dingen die ons troosten en verbinden.  
JET BUSSEMAKER  


Details:

TitelMade in Europe
Auteur(s)Pieter Steinz
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046815557
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's625
Verschijningsdatum
Tagskunstgeschiedenis, Cultuur, Europa
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte17156 KB
KopieerrechtenKopiƫren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.