Nazi-Duitsland en de Joden-   eReader eBook

Saul Friedländer • eBook

€ 17,99

Direct downloaden

Bestellen

Nazi-Duitsland en de Joden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het omvangrijke, tweedelige Nazi-Duitsland en de Joden, Saul Friedländers magnum opus over de vervolging en de vernietiging van de Joden in het door de nazi's bezette Europa, verschijnt in een geautoriseerde, verkorte, eendelige leeseditie, getiteld Nazi-Duitsland en de Joden, 1933-1945. Met dit indrukwekkende standaardwerk weet de prominente Israëlische historicus te verijdelen dat wij de herinnering aan gebeurtenissen die ongehoord en weerzinwekkend zijn, als iets vanzelfsprekends zouden gaan beschouwen. De inkorting werd verzorgd door Friedländers levenspartner, de historica Orna Kenan. Pers: `Dat is wat ik met dit boek beoogd heb: de Holocaust zo te beschrijven, dat de geschiedenis inzichtelijk wordt gemaakt, zonder het onvoorstelbare ervan teniet te doen.' Saul Friedländer in NRC Handelsblad `Friedländer haalt zijn kracht uit de herinnering, maar betracht gewetensvol de distantie die de historicus aan zijn discipline verplicht is. Hij schrijft geschiedenis met een literair gevoel voor het sprekende detail; hij is zowel analytisch als evocatief [...].' New York Times Book Review

Dit boek in de pers

[Friedlander] heeft een formidabele prestatie geleverd. Niet eerder is de vernietiging van de Joden […] vanuit zoveel verschillende invalshoeken belicht en zo bekwaam in een Europese context geplaatst.  
Trouw  

Met dit werk is het Saul Friedländer gelukt de […] geschiedenis van de Holocaust en de Shoah in haar voornaamste perspectieven op te tekenen.  
DER TAGESSPIEGEL  

Friedländer haalt zijn kracht uit de herinnering, maar betracht gewetensvol de distantie die de historicus aan zijn discipline verplicht is. Hij schrijft geschiedenis met een literair gevoel voor het sprekende detail; hij is zowel analytisch als evocatief […] Nazi-Duitsland en de Joden geeft een leesbaar, betrouwbaar en in gunstige zin onconventioneel overzicht.  
NEW YORK TIMES REVIEW OF BOOKS  

Friedländer gunt zijn onderwerp de waardigheid, de complexiteit en de terughoudendheid die het vereist. Nergens deinst hij terug voor de waarheid dat er in de kern van de genocide door de nazi’s iets onkenbaars is gelegen.  
WEEKLY STANDARD  

Het is niet mogelijk dit boek over de ultieme massamisdaad van de twintigste eeuw genoeg te prijzen […] het mooiste en beste boek dat ik ooit las.  
JOHANNES HOUWINK TEN CATE [NIOD]  


Details:

TitelNazi-Duitsland en de Joden
Auteur(s)Saul Friedländer
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817261
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1423
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2316 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.