Spyker-   eReader eBook

Maarten van der Pas, Robert van den Oever • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Bestellen

Spyker is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Spyker. Een dollemansrit reconstrueren financieel-economisch journalisten Robert van den Oever en Maarten van der Pas de enerverende weg die Spyker sinds de heroprichting heeft afgelegd. Hiervoor spraken zij met diverse sleutelfiguren en insiders die nog niet eerder zo openlijk hun verhaal deden. Het is een jongensdroom: techneut Maarten de Bruijn heeft in de achtertuin van zijn ouders eigenhandig een auto in elkaar geknutseld. Met geld van zakenman en investeerder Victor Muller besluiten de twee om de auto in 2000 in productie te nemen. Samen blazen ze het roemruchte Nederlandse automerk dat in 1925 failliet ging nieuw leven in. Een initiatief met lef en ondernemerszin: Spyker is herboren. Maar Muller en De Bruijn krijgen ruzie. Spyker vertilt zich aan een geldverslindend avontuur in de Formule 1, komt in financiƫle moeilijkheden en scheert langs de rand van de afgrond. Met Russisch geld kan Spyker blijven voortbestaan. Maar... voor hoe lang nog?

Dit boek in de pers

Zakenjournalisten Maarten van der Pas en Robert van den Oever schetsen een onwaarschijnlijk beeld van een bedrijf dat geen enkel bestaansrecht lijkt te hebben. Geen onbekend beeld trouwens. [...] In Een dollemansrit wordt ongenadig duidelijk hoe zeer Muller zich opstelt als zonnekoning.  
Het Parool  

Zeer gedegen doch vlot geschreven boek over de soap van het kwakkelende automerk van Victor Muller.  
QUOTE  


Details:

TitelSpyker
Auteur(s)Maarten van der Pas, Robert van den Oever
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046808436
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1366 KB
KopieerrechtenKopiƫren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.