Uit koers-   eReader eBook

Frank Heinen • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Bestellen

Uit koers is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is onlosmakelijk verbonden met de wielersport: renners blinken een korte periode uit, om vervolgens te verdwijnen in de vergetelheid. Sommigen vinden het geluk in een rustig bestaan buiten de schijnwerpers, maar de levens van veel van die `vergeten renners verlopen minder geruisloos. Zodra de fiets voorgoed in de schuur wordt gezet, dienen depressies, criminaliteit en wonderbaarlijke loopbaankeuzes zich aan. Frank Heinen raakte gefascineerd door deze (anti)helden en schreef een serie korte reportages over hen. Op heldere, geestige wijze portretteert hij in 'Uit koers' de mannen voor wie de tijd na de koers de zwaarste beproeving blijkt. Van Thaddaüs Robl tot Jérémy Honorez, van een vertegenwoordiger in verrassingseieren tot een bankrover en van een erotische wildwestbar in Sankt Gallen tot een hutje in Rwanda: een wielerleven bestaat vaak uit meer dan wielrennen alleen.

Dit boek in de pers

Een van de vijf beste sportboeken van 2014.  
Het Parool  

Je blijft doorlezen. […] Meeslepend, zonder tranerig te worden, alert genoeg voor de clichés van de wielerverslaggeving om er behendig omheen te manoeuvreren – meer Vestdijk dan De Cauwer, kortom. Kritisch ook, waar het moet, maar zonder cynisch te worden. Uit Koers is een werk van liefde, voor de wielersport zowel als voor de taal.  
Knack  

Heinen heeft een neusje voor het mooie, verrassende verhaal en weet dat bovendien in een prettige stijl te noteren. Hij mag trots zijn op dit boek.  
WIELER REVUE  


Details:

TitelUit koers
Auteur(s)Frank Heinen
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817384
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's398
Verschijningsdatum
FormaatePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3569 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.