De jongen uit de Kaiserhofstrasse

Valentin Senger

Hoe een Joodse familie op wonderbaarlijke wijze de oorlog overleefde

Ongelofelijk maar waargebeurd: hoopgevende oorlogsklassieker.

Op de Kaiserhofstrasse wonen acteurs, travestieten, dames van lichte zeden, studenten - en de familie Senger. Vanwege hun Joodse achtergrond en communistische idealen zijn ze tsaristisch Rusland ontvlucht en in Frankfurt hebben ze een nieuw thuis gevonden. Als Hitler in 1933 de macht grijpt, neemt Valentins moeder het gevaar al snel serieus en zorgt voor valse documenten. Maar de angst om ontdekt te worden beheerst de familie elke dag.
Dan wordt de jonge Valentin voor het eerst verliefd. HHoe kan hij een meisje beter leren kennen zonder zijn familie in levensgevaar te brengen? Zijn moeder wordt letterlijk ziek van zorgen.

De jongen uit de Kaiserhofstrasse is het ongelofelijke verhaal van de onverwachte hulp en het enorme geluk waardoor de familie de oorlog weet te doorstaan.

Een authentiek stukje moderne geschiedenis, dat heel helder en levendig, en niet zonder humor, meer laat zien van het dagelijkse leven in het Derde Rijk dan een stapel geschiedenisboeken.Die Zeit
Een prachtig verteld verhaal, een onvergetelijk beeld van een Duitse straat en zijn bewoners onder druk van fascisme en oorlog.The New York Times

ISBN: 9789046826973 | € 20,99 | Paperback, 240 blz. | 01-09-2020